15AH, San Francisco

California, United States.

Send Your Mail At:

info@elitesupport.com

Working Hours

Mon-Sat: 9.30am To 7.00pm

Drupal er en publiseringsløsning for deg som skal lage et nettsted. Det er en åpen kildekode-plattform, som tilbyr et stort spekter av funksjoner og tjenester. Her finner du blant annet brukeradministrering, nyhetsaggregering, kategorisering og mye annet nyttig for deg og nettsiden din. Drupal har, takket være sin evne til konfigurasjon, en stor brukergruppe bestående av både bloggere og store nettsteder.

Født i 1999

Drupal så dagens lys i 1999, og verktøyet ble skapt av Dries Buytaert. I 2001 ble det omdannet til et åpent kildekodeprosjekt, og allerede nå har man kommet til versjon 7. Verktøyet egner seg for alle varianter av hjemmesider og det som skjer er at du får en kjerne, som du så bygger opp ved hjelp av like moduler. Det er veldig brukervennlig, også for deg som ikke har bakgrunn fra programmering. I tillegg finnes det en rekke videoer som viser deg fremgangsmåten for ulike sider ved Drupal. Du kan dermed få en side som er rik på spennende og nyttige funksjoner.

Fra bloggere til store bedriftssider

Siden verktøyet er lett å bruke og har mange moduler, som gir fantastiske muligheter, fungerer Drupal for alle, enten det dreier seg om en personlig blogger eller en stor og tung bedriftsside. Systemet lar deg bygge komplekse sider, og dermed har du i utgangspunktet et system siden din kan vokse med. Dermed slipper du å finne et nytt publiseringsverktøy dersom siden din blir større enn det du så for deg i begynnelsen.

Når du skal installere Drupal fra webhotellet Bluehost, vil du oppdage at dette går enkelt og greit. Andre webhoteller kan ha en annen installering.

Drupal brukes altså av mange, og er faktisk plattformen som myndighetene i Storbritannia, Frankrike og USA bruker når de skal kommunisere med innbyggerne i landet. Store mediabedrifter, som BBC, NBC og MTV UK har også tatt i bruk denne plattformen. Det samme gjelder Amnesty International og Universitetet i Oxford. Du er altså ikke akkurat alene om å bruke dette publiseringsverktøyet for å skape din stemme på nettet.

Drupal 8

Siden oppstarten i 1999 har det kommet mange versjoner av Drupal. De har et stort samfunn med tusenvis av brukere og utviklere, som driver verktøyet fremover og gjør det stadig bedre. Den største oppdateringen har kommet med versjon nummer åtte. Her er alle temaer designet for å fungere uansett enhet, det er tilgjengelig på hele hundre ulike språk og mer enn 4 000 mennesker og firmaer har stått bak denne nye versjonen som har oppdatert og skapt mer enn 200 nye funksjoner.

Drupal kan kjøres på alle plattformer som støtter en webserver som kan kjøre PHP (inkludert Apache, IIS, lighttpd, og Nginx) samt en database (som MariaDB, MongoDB, MySQL, PostgreSQL, SQLite og Microsoft SQL Server) for å lagre både innhold og innstillinger. Drupal 7, som er på markedet nå krever PHP 5.2.5 eller høyere, og den nye og oppdaterte versjonen Drupal 8 krever PHP 5.5.9 eller høyere.

Dette er med andre ord et spennende verktøy for deg som ikke har store bakgrunnskunnskaper i programmering, og som samtidig vil ha et verktøy som kan vokse sammen med nettsiden din.

Privacy Policy