15AH, San Francisco

California, United States.

Send Your Mail At:

info@elitesupport.com

Working Hours

Mon-Sat: 9.30am To 7.00pm

SEO er så viktig for nettsiden synlighet at det er mange som tyr til uærlige, useriøse eller uetiske handlinger. Dette har fått ulike navn, som white hat, grey hat og black hat seo. Her skal vi se litt nærmere på disse tre begrepene og hva de betyr.

White hat seo

Google har satt opp generelle retningslinjer for hva som ansees som en akseptabel måte å foreta søkemotoroptimalisering på. I disse retningslinjene, som vi har tatt for oss på en annen side, beskriver de hva de aksepterer av ulike teknikker. Den søkemotoroptimaliseringen som foregår etter disse retningslinjene, eller guidelines om du vil, kalles populært for white hat seo.

Det har vært viktig for disse søkemaskinene å opprette slike retningslinjer for å forhindre det som kalles spam indeksering av nettsider som har innhold som er skrevet for maskinene og ikke brukerne. Det vil si at dårlige sider som ikke bringer verdi på noen måte får masse lesere, mens gode sider fulle av nytte havner langt bak i køen. Tiltak som er skjulte for leseren og kun har som hensikt å få siden høyt oppe hos, for eksempel, Google er ikke tillatt.

White hat seo betyr dermed at du skaper en nettside full av verdi for den målgruppen nettsiden din tar sikte på, og at du ikke lurer kunden din med useriøse lenker etc.

Grey hat seo

Grey hat seo er, kanskje ikke så overraskende, noe som befinner seg et sted mellom white hat seo og black hat seo. Det man ofte snakker om her er små justeringer til din fordel, som likevel ikke kan karakteriseres som skitne triks. Nettsiden din blir med andre ord ikke svartelistet av Google. Det er dog viktig at du vet hva du driver med, for dette er virkelig grenseland og det er fort gjort å tråkke utenfor og dermed ende opp med at siden blir svartelistet.

Black hat seo

Dette er altså den store stygge ulven, søkemotoroptimalisering som tar i bruk skitne triks for å oppnå høy ranking hos Google. Det er mange måter å gjøre dette på, som for eksempel å sende ut haugevis av ulike lenker for å øke søkerelevansen til en ellers elendig nettside.

En annen metode er å bruke Meta-taggen og skrive inn masse søkeord i selve siden. Dette er dog en metode som ingen bruker lenger. Du kan også fylle siden din med søkeord slik at Google oppdager den og tror den er veldig relevant. Denne metoden er garantert å sikre deg en svartelisting. Du kan også sende en variant av nettsiden din til søkemotoren og en annen utgave av siden til dine lesere.

Oppfinnsomme sjeler har også oppdaget at det er mulig å fylle på med søkeord i såkalt usynlig tekst. Det vil si at fargen på skriften er den samme som fargen på nettsidens bakgrunn. Dermed ser ikke leserne alle nøkkelordene, men google gjør det og gir da siden en høy ranking – inntil den oppdager hva du driver med og svartelister deg.

Link farming er et annet eksempel på mye brukt black hat seo. Her lager du tusenvis av lenker som alle peker på din nettside. Disse lenkene har ingen annen funksjon enn å spamme samt lure søkemotorene til å tro at siden din har høy relevans.

Content farming er en annen variant av skitne knep som tas i bruk. Dette er rett og slett dårlig skrevne artikler, som ikke gir noe som helst til den som leser den fordi den eneste hensikten igjen er å lure søkemotorene. Google har i de senere årene klart å komme opp med nye algoritmer som bekjemper dette problemet.

Privacy Policy