15AH, San Francisco

California, United States.

Send Your Mail At:

info@elitesupport.com

Working Hours

Mon-Sat: 9.30am To 7.00pm

Først bør vi kanskje forklare hva en webmaster er, da dette kanskje ikke er en benevnelse du er vant med. En webmaster er personen som administrerer et nettsted eller har ansvar for den tekniske delen. En slik person jobber med å konstruere, designe programmering og drive vedlikehold av nettstedet. Store firmaer har kanskje flere slike personer, mens andre har satt bort denne jobben til konsulentfirmaer som jobber med akkurat dette. Arbeidsoppgavene til en webmaster er blant annet webdesign, webutvikling, programmering, rådgivning og drift av webservere.

Webmaster guidelines

Webmaster guidelines er retningslinjer for hvordan du skal skape tekster og nettsider av så høy kvalitet at søkemotorene forstår dem, stoler på dem og rangerer dem. De generelle retningslinjene vil også bidra til at besøkende bruker siden din.

Retningslinjene for kvalitet dekker de vanligste formene for useriøs adferd. Men husk at det er mange useriøse og ulovlige måter å prøve å lure google på, og selv om metoden ikke er listet her så betyr ikke det at den ikke er ulovlig. En webmaster som bruker tiden sin på å følge de grunnleggende prinsippene vil med dette skape en bedre opplevelse for brukerne og som en følge av dette oppnå bedre ranking enn en webmaster som hele tiden ser etter smutthull de kan utnytte for å lure Google til bedre ranking.

Dersom du opplever eller mener at en side misbruker retningslinjene for kvalitet, kan du anmelde dette forholdet til Google. Din anmeldelse kan resultere i at siden blir blokkert fra Google.

De grunnleggende prinsippene sier at du skal lage en nettside for brukere og ikke for søkemotorer. Sagt med andre ord betyr det at du ikke skal lure brukere / leserne dine. Unngå å bruke skitne triks for å oppnå gode resultater. Dersom du ikke føler deg komfortabel med å forklare hva du gjør med nettsiden din, er dette et godt tegn på at du gjør ting du ikke burde. Still deg selv spørsmål om dette hjelper leserne dine og om du ville gjort dette dersom det ikke fantes søkemotorer.

Tenk over hva som gjør din nettside unik og engasjerende og hvordan den kan gi verdi til leserne. Sørg for at nettopp din side skiller seg ut fra alle andre.

Spesifikke retningslinjer

Unngå å ta i bruk følgende teknikker for å komme høyere opp hos Google:

  • Automatisk generert innhold
  • Delta i uetisk linkbuilding
  • Skape sider uten originalt innhold
  • Useriøs omdirigering til andre sider
  • Skjulte tekster eller lenker
  • Delta i affiliate programmer som ikke bringer nok verdi
  • Landing sider med irrelevante nøkkelord
  • Skape sider med ondsinnet programvare etc.

I stedet bør du følge disse etiske retningslinjene:

  • Overvåk siden din og fjern hacket innhold så snart du kommer over det
  • Forhindre og fjern brukergenerert spam på siden din

Webmaster guidelines er altså retningslinjer Google har utarbeidet for skikk og bruk for alle som skaper og vedlikeholder en nettside. Ønsket er at alle følger disse retningslinjene, slik at man unngår spam og elendige sider som ikke bringer lesere og brukere noe som helst av verdi. Dersom alle webmastere følger disse retningslinjene vil Google bli en rettferdig markedsplass for alle.

Privacy Policy