15AH, San Francisco

California, United States.

Send Your Mail At:

info@elitesupport.com

Working Hours

Mon-Sat: 9.30am To 7.00pm

Hvordan har det seg at noen sider havner øverst hos Google når noen skriver inn et nøkkelord eller to, mens andre sider havner så langt bak at kundene aldri, eller i alle fall svært sjelden, finner dem? Det er selvfølgelig mange ting som kan spille inn, men en av de viktige elementene er det som kalles SEO, eller søkemotoroptimalisering som er det fulle navnet.

Å skape synlighet

SEO handler rett og slett om å skape bedre synlighet på de ulike søkemotorene, som folk bruker når de er inne på nettet og leter etter produkter eller tjenester. Søkemotorene vi snakker om er Google, Bing og Yahoo, der Google definitivt er den aller største og mest brukte av dem. Kommer du høyt opp her når noen er på jakt etter det du tilbyr betyr det rett og slett at kundene finner frem til deg. Du kan nesten sammenligne det med å ha en fysisk butikk som ligger i en bortgjemt gate uten så mye som et skilt som forteller at den er der og en butikk som ligger synlig og flott til midt i en travel hovedgate.

Målet med SEO

Målet med SEO er altså å oppnå bedre rangeringer på de ulike søkemotorene. I tillegg bidrar det til å sørge for at du når den rette målgruppen, altså de kjøperne eller klientene som er på jakt etter akkurat det du kan tilby. SEO skal også sørge for at besøkende på nettsiden din konverteres til kunder som faktisk handler og kommer tilbake. Dermed når du strategiske mål og øker fortjenesten.

SEO sørger altså for at det blir lettere å finne deg, og er slik sett et svært kostnadseffektivt tiltak for markedsføring. Husk også at alle driver med SEO, også konkurrentene dine!

SEO – søkemotoroptimalisering

Når, for eksempel, Google skal finne ut hvilke sider som skal få ligge øverst tar den avgjørelsen basert på mange ulike faktorer, og disse faktorene igjen er hele tiden i endring og utvikling. SEO går ut på å tilpasse nettsidens innhold og bygge lenker fra og til andre nettsteder og, ikke minst, tilby verdi til målgruppen. Dette er høres kanskje veldig komplisert ut, men det hele går egentlig ut på å lage innhold som er godt nok for målgruppen og som bruker de samme søkeordene som målgruppen din. Men det hele rommer også mange små og store knep, og i tillegg endrer feltet seg hele tiden. Det er egentlig en konstant læring.

Skal du selge må du tiltrekke deg kunder

Alle bedrifter må tiltrekke seg kjøpere og potensielle kjøpere. Det er jo tross alt det de skal leve av. Da er man avhengig av SEO, og selv om man kan betale for annonser som lages for å nå den aktuelle målgruppen så er man også helt avhengig av å legge ned SEO målrettet arbeid i nettsiden sin. Dette vil gi en jevn økning i trafikkstrømmen.

SEO deles gjerne inn i to ulike elementer. Det ene er det som kalles «on page» og som utføres på selve nettstedet for å gjøre dette attraktivt for algoritmene de ulike søkemotorene jobber etter. Det andre kalles «off page» og tar for seg de eksterne faktorene, og her snakker vi om lenker fra andre nettsteder og til ditt etc.

Du kan selvfølgelig velge å gjøre jobben selv. Vær innstilt på hardt arbeid, overvåking av resultater og en kontinuerlig tilpasning av alle tiltakene du setter i verk. Det er også viktig å holde seg oppdatert på hva som skjer innen emnet SEO, da dette er et organisk felt i konstant endring. Ønsker du ikke å gjøre jobben selv, kan du kontakte en konsulent, som er ekspert på SEO. Her kan du få råd og hjelp til å utføre deler eller hele arbeidet med å tilrettelegge siden din. Med tanke på hvor viktig SEO er for å få kunder, er det kanskje ikke så dumt å sette bort en slik jobb til de som kan den best.

Privacy Policy