15AH, San Francisco

California, United States.

Send Your Mail At:

info@elitesupport.com

Working Hours

Mon-Sat: 9.30am To 7.00pm

Call-to-action, eller CTA som noen også kaller det, er et ord som blir mer og mer vanlig i markedsføringssammenheng. CTA er noe man bruker for å få de som besøker siden din til å bli kunder, og det er jo det de fleste ønsker seg, ikke sant?

Klart formål og CTA

En nettside bør ha et klart formål, og som en forlengelse av dette bør det være minimum en CTA. En CTA er et element leseren kan klikke på. Det kan være en lenke, en knapp eller et bilde, og målet er å få leseren til å utføre en handling. Dette kan være å handle et bestemt produkt eller laste ned en e-bok, eller noe annet som passer til din bedrift og det du ønsker kundene dine skal gjøre. På denne måten gjør du dine besøkende om til potensielle kjøpere.

CTA kan brukes på alle de sidene din nettside består av. Den kan brukes på bloggen, i sosiale medier etc. Det er mange bedrifter som har en CTA-knapp på forsiden for å vise leseren veien til mer innhold eller for å be leseren ta kontakt.

Hva skal du skrive i din call-to-action?

Budskapet ditt må være tydelig. Det skal absolutt ikke kunne misforstås på noen måte. Den som ser knappen skal ikke være i tvil om hva som skjer dersom han følger oppfordringen til å klikke på den. Bruk aktive verb, slik at du oppfordrer leseren til å foreta en handling. Teksten skal også være kort, helst ikke mer enn fem ord.

Det er viktig at din call-to-action er synlig, den må skille seg ut og være tydelig og samtidig passe til designet på resten av siden. Plasser den slik at alle ser den, ellers vil noe av hensikten med en slik knapp være borte. Du kan gjerne teste ulike CTA, og du trenger ikke bruke en og samme variant hele veien.

Hvem lager du din call-to-action for?

Du kan tilpasse din CTA til ulike målgrupper som besøker siden din. Tilpass teksten din slik at de kan identifisere seg med den. Sørg for at de får lyst til å trykke videre, slik du ønsker. Gi leserne dine løsningen på problemet de har, og vis dem at du har akkurat den løsningen de trenger.

Lag en landingsside som knappen leder til. Noen landingsider viser veien til mer informasjon, for eksempel e-bøker, mens andre oppfordrer leseren til å bestille et spesifikt produkt.

Facebook og call-to-action

Veldig mange bedrifter har skjønt viktigheten av tilstedeværelse på Facebook, og også her kan man benytte seg av call-to-action knapper. Disse kommer med sju ulike budskap:

  1. Bestill nå
  2. Kontakt oss
  3. Bruk app
  4. Start spillet
  5. Kjøp nå
  6. Registrer deg
  7. Se på video

Dette er definitivt knapper som kan øke konverteringsraten på Facebook, slik at flere av følgerene der også blir til potensielle kunder og i siste ende, virkelige kunder som kjøper det du tilbyr. Det er viktig også her at du gjør dette på en måte som skaper verdi for leseren og at hensikten med å trykke er klar og tydelig.

Privacy Policy