15AH, San Francisco

California, United States.

Send Your Mail At:

info@elitesupport.com

Working Hours

Mon-Sat: 9.30am To 7.00pm

WordPress er et veldig populært verktøy for alle som ønsker å skape en profesjonell nettside på en enkel og rimelig måte. Verktøyet er egnet for langt flere enn bare bloggere, og brukes faktisk av hele 23 % av alle nettsidene i verden. Selv om bloggere altså er den største brukergruppen, har WordPress også mange brukere blant bedrifter og andre typer virksomheter som ønsker et enkelt verktøy, som likevel gir gode resultater.

Funksjonelle nettsider

WordPress sørger for at alle brukere kan lage funksjonelle nettsider. Det er et enkelt verktøy, som gjør at du i det store og hele kan gjøre hele jobben selv. Dermed kan du lage din nettside akkurat slik du vil at den skal se ut. Det er mange bedrifter som nå har oppdaget alle mulighetene WordPress tilbyr.

WordPress er altså en programvare som tilbyr et rammeverk som gjør det mulig å håndtere innhold på en blogg eller en nettside. Det baserer seg på en såkalt åpen kilde kode, noe som betyr at det er mange tusen utviklere som står bak. Dette sørger for en konkurranse som kommer brukerne til gode i form av et utall muligheter. Disse mulighetene er tilgjengelig for deg gjennom maler og funksjonalitet, som på WordPress-språket heter themes og plugins. De fleste av disse har en basisversjon som er gratis og så kan brukeren betale for en bedre versjon, dersom det er behov for dette.

Nettsiden trenger mer enn bare WordPress

For at siden din skal bli tilgjengelig på nettet må du gi den en unik adresse, altså et domenenavn. Her er det viktig å velge ett som sier noe om hvem du er, og som er lett å huske for leserne dine. I tillegg til dette må du også ha et sted der nettsiden blir gjort tilgjengelig. Dette kalles webhosting eller webhotell, og er et sted som lar deg lagre din nettside på deres server. Dette kan du få gjennom WordPress, men du kan også velge andre tilbydere av slike tjenester. Det er nemlig ikke bare WordPress.com som kan skape sider laget med WordPress som verktøy. WordPress.com tillater en relativt begrenset bruk av maler og funksjonalitet, og dermed kan det være at dine behov blir bedre dekket gjennom en annen webhost, som også tilbyr WordPress – bare med flere muligheter.

WordPress temaer og widgeter

Uten et tema har du ingen nettside, så enkelt er det med den saken. I WordPress er det et tema som allerede er aktivert, men du står fritt til å endre selv til noe annet. De fleste temaer er gratis men noen koster noen kroner, avhengig av hvor mange funksjonaliteter som følger med. Velg et tema du liker, slik at du får det utseende du vil ha på nettsiden din.

Widgeter er små programmer som gir siden din enda flere funksjoner. De ligger gjerne til venstre eller høyre på nettsiden, og er navigasjonslenker, mest leste innlegg eller noe helt annet. Du legger til widgeter gjennom kontrollpanelet ditt. Klikk på den widget du ønsker og dra den dit du ønsker. Ulike temaer har ulike områder tilgjengelig for hvor du kan plassere widget på nettsiden din.

Privacy Policy